Aukstumkameru , saldētavu piederumi – veidi un pielietojums
Mūsu veikals piedāvā papildelementus aukstumkamerām un saldētavām. Tās ir durvis un gatavas aukstumkameras. Kas tie ir un kādam nolūkam tie tiek izmantoti? Atbildi sniegsim šodienas ierakstā.
Aukstumkameru durvis – veidi
Pārtikas pārstrāde ir īpaši prasīga nozare. Visam aprīkojumam un piederumiem jāatbilst gan drošības, gan higiēnas noteikumiem. Kad runa ir par aukstumkameru piederumiem, viens no šim nolūkam izmantotajiem elementiem ir aukstumkameru durvis. To konstrukcija atšķiras no standarta durvīm pārējās telpās. Mēs varam iedalīt:
- vienviru aukstumkameru durvis – parasti tiek izmantotas šaurās ejās un gaiteņos,
- divviru aukstumkameru durvis – tās izmanto, ja nepieciešama plaša eja uz aukstumkameru; jāatzīmē, ka vajadzības gadījumā var izmantot tikai vienu durvju vērtni vai arī abas durvis var atvērt vienlaicīgi.
- bīdāmās aukstumkameru durvis – šis veids ir vislabākais ērtības ziņā, taču to var izmantot tikai tad, ja to atļauj ēkas tehniskie apstākļi.
Aukstumkameru durvis var būt izgatavotas no nerūsējošā tērauda, alumīnija vai cinkotas tērauda loksnes pārklātas ar aizsargpārklājumu. Durvis ir izolētas ar poliuretāna pildījumu, un pa durvju perimetru ir nomaināmi gumijas blīvējumi.
Durvju biezums var būt 8 vai 12 cm atkarībā no temperatūras kamerā. Durvis ir iestiprinātas poliuretāna pildītā rāmī ar cinkota tērauda enkuriem. Slieksnis ir izgatavots no alumīnija un pielāgots uzstādīšanai vienā līmenī ar grīdu. Rāmis un slieksnis ir aprīkoti ar apsildes un pārkaršanas aizsardzības termostatu. Durvis ir aprīkotas arī ar tā saukto drošības slēdzeni. Tā ir pret koroziju izturīga svira durvju ārējā un iekšējā pusē ar avārijas atvēršanu.
Aukstumkameras un saldēšanas kameras
Mūsu aukstumkameru piederumu klāstā ietilpst arī gatavas aukstumkameras un saldētavu kameras, ko galvenokārt izmanto ražošanas uzņēmumos, lielās viesnīcās un restorānos. Aukstumkameru nozarē, kas nodarbojas ar siltuma izvadīšanu no dzesējamās vides, produktu uzglabāšanas kameras sākotnēji iedala aukstumkamerās, kurās temperatūra tiek uzturēta no 0 līdz +10 grādiem pēc Celsija, un saldēšanas kamerās ar temperatūras diapazonu no -5 līdz -25 grādiem pēc Celsija.
Mūsu piedāvātās kameras ir izgatavotas no izolācijas paneļiem ar poliizocianurāta (IPN) vai poliuretāna (PUR) pildījumu. Poliizocianurāta (IPN) ir labāks izolators, un tā biezums aukstumkamerās ir aptuveni 6 cm, bet saldēšanas kamerās – aptuveni 12 cm.
Tāpēc, ja jums ir nepieciešams kāds no iepriekš aprakstītajiem produktiem, lūdzu, skatiet mūsu piedāvājuma informāciju. Ja jums ir kādi jautājumi, lūdzu, sazinieties ar mums – mēs labprāt atbildēsim par visiem jautājumiem.